2. Minutky - Kde vzal Kain ženu

Před několika léty jsem navštívil svého strýce Dominika. Strýček je ateista a vyrukoval na mne s otázkou, odkud vzal Kain manželku? Ujistil jsem ho, že si vzal buď sestru nebo některou neteř i z pozdějších kolen, protože se tehdy žilo staletí. Strýc se vyděsil - krvesmilství!

Uvědomme si však, že Eva, manželka Adama, byla Adamovi více než sestrou. Eva byla totiž stvořena výhradně z Adamových buněk! Adam byl dokonce i její biologickou matkou, protože všech 46 Eviných chromosomů pocházelo pouze z něj. Dále, mutace genů, která je mimochodem vždy škodlivá, ačkoliv je prý hybnou pákou evoluce, byla na počátku stvoření zanedbatelná, protože lidská degenerace nebyla ještě tak pokročilá. Dnes, sňatkem s blízkým příbuzným, který má podobně pokřivené geny jako my, bychom pokřivení jenom zesílili. Nedostatky v analogových kopiích vždy vystupují ještě zřetelněji. A tak si bereme partnera z co nejvzdálenějších rodin a krajů jen proto, že jejich pokřivené geny jsou pokřiveny jinak a jinde než naše. Když se spojí našich 23 chromosomů s 23 partnerovými chromosomy, tak doufáme, že pokřivenost bude zmírněna partnerem. V místech, kde jsou mé geny slabé, tak je posílí manželčiny, a kde jsou její slabé, tam je jejich slabost rozmělněna mými geny. Nejde o nic jiného než o zprůměrování genetických anomálií.

Příbuzenským manželstvím by se totiž v potomstvu tyto škodlivé genetické odchylky, anomálie, sečetly a posílily. Jaký je vlastně rozdíl mezi bratrem a sestrou nebo cizí ženou a mužem? V podstatě žádný, všichni geneticky pocházíme z jednoho Adamova genetického fondu. Rozdíl vězí jen v tom, že vzdálené rodiny jsou geneticky zdegenerovány jinde a jinak než naše rodina.

A tak Bůh nařídil v pokročilé zdegenerovanosti nás všech statistické zprůměrování, které sice nezvrátí všeobecný degenerující trend lidstva, ale minimalizuje drastické výchylky. Lidsky řečeno, cesta s kopce je hladší, ne tak kostrbatá. Štěstí, že genetice ještě moc nerozumíme! Vědění by totiž natropilo dalekosáhlejší škody než krvesmilství. Nezapomínejme, že všechny vynálezy, ač jsou ve své podstatě neutrální, nakonec přinesly víc pohrom než užitku, protože na cokoliv člověk sáhl, to zneužil! A víte dobře, přátelé, jak to dopadá, když poroučíme větru a dešti. To už potom ani stromy nerostou! A zase, jediná cesta, jak maximálně zmírnit zneužití našich objevů, je: Nezavraždíš, nezesmilníš, nepokradeš, nezalžeš, a nebudeš dychtit.