10. Nový věk

Posledně jsme se zabývali reinkarnací - převtělováním. Převtělování je součástí novověké filozofie a užití této víry vede ke katastrofismu, jaký známe nejen z Indie. Nižší kasta slouží vyšší, vyšší nikdy neslouží nižším. Proč by měli ti, kterým se lépe daří, protože byli vzorní v předešlém životě, pomáhat nuzákům? Vždyť nuzáci teď trpí, protože si to zaslouží. Nuzní pouze splácí své dluhy. Jak si ustlali, tak dnes leží. Tahle víra je v podstatě hrůza sama o sobě. V Indii můžete vyjít z přepychového hotelu a venku na ulici málem přeskakujete mrtvoly. Domyslíte-li jejich pantheistickou a převtělovací víru, musíte přiznat, že bezcitnost je úplně logický závěr toho, v co věří. Vždyť když pomůžete chudákovi, tak vlastně narušíte jemnou rovnováhu spravedlnosti karmy. A i chudák, začne-li se tlačit výše, nesplatí své bývalé dluhy. A tak se nuzák také těší, že si svým utrpením vykoupí lepší budoucnost příštího života.

Celým světem oslavovaný Ghandí v r. 1931 se málem vyladověl, protože protestoval proti požadavku Angličanů, kteří chtěli udělit nedotknutelné kastě zastoupení v parlamentu. Ghandí vyhladověl téměř k smrti, jen aby zamezil, a zamezil, takový neslýchaný anglikánský humanitní požadavek. Až ve mě hrklo, a doufám že to není pravda, když jsem se dočetl, že i náš T.G. Masaryk byl obdivovatelem Ghandího. Světové přijímání panteistické a reinkarnační filosofie mi nejlépe dokreslil právě velkofilm "Ghandí," který vyhrál na festivalech snad všechny ceny, jež se vyhrát daly. V tomto sebebičujícím filmu se Angličané zmrskali více než íránští muslimové, když se vyportrétovali jako bezcitní otrokáři. Naopak, Ghandí vyšel z filmu jako Ježíš. Vždyť to sám i řekl: "Já jsem Žid, hindu, moslem i Ježíš." Takže, po shlédnutí tohoto veledíla, o němž mluvil kde kdo, jste nabyli dojmu, že Indie je Indií díky bezohledným Angličanům. To mi připomíná indonézskou filosofii, kde všechno, co se bortí, zavinili Holanďané, přestože 90% Indonésanů živého Holanďana téměř nevidělo, protože průměrná délka života je jenom 55 let a Holanďané odešli v r. 1948.

A teď si představme, když nějaký profesor v bílém plášti, s tituly před i za jménem, přijde s vysvětlením, že převtělování objasňuje, proč se jedno dítě narodí zdravé a krásné se všemi předpoklady k úspěšnému životu, a druhé dítě zmrzačené, závislé a neschopné. Nezdá se vám, řekne tento vědec, že tohle je výsledek převtělování? Jak je to logicky spravedlivé ve srovnání třeba s biblickým křesťanstvím, jehož Bůh připouští takovéto a ještě horší nespravedlnosti! Vždyť i ten mrzáček bude mít příležitost se v příštím životě uplatnit. A tak západní i naše české myšlení, odkojené evoluční teorií a dialektickou metodologií, hladce a snadno přijme tuto Stanovu lež - "nikoliv, nezemřete." Nebezpečí přijmout tyto lži je větší, než si myslíme. Na západě již převtělování věří 29% lidí, nejvíce v katolickém Polsku - 33%.

Ať matka zpřeráží svému dítěti končetiny, ať otec znásilní svou nezletilou dcerku, karma učí, že na světě neexistuje nespravedlnost. Vše, co se těmto nevinným dětem přihodí, je pouze splátka za předešlý život. Převtělování tak překrásně, logicky vysvětluje a ospravedlňuje homosexualitu, která je snad nejvíce rozbujelá a ututlávána právě v Indii. Homosexuální muž byl přece v minulém životě ženou a proto je pohlavně přitahován k muži. To je vědecké vysvětlení, co? A podobně můžeme ospravedlnit i nevěru, protože naše dnešní milenka byla vlastně naší manželkou v předešlém životě. Nebo, jsi-li dnes podváděn svou ženou, dobře ti tak, stejné jsi dělal svým manželkám, když jsi byl faraónem. Zní to, jako bych přeháněl, věřte, vůbec nepřeháním. A tak karma, řídící pouze spravedlnost skrze převtělování ospravedlňuje cokoliv. Nedivme se, že se Hitlerovi hodilo věřit těmto nesmyslům.

Převtělování svádí. Lidé se přestávají bát smrti, protože se nebudou muset nikomu zpovídat. Převtělování je opravňuje k tomu, aby žili jak se jim líbí. K tomu jim také dodávají odvahu knížky a časopisy o prožitcích lidí, kteří byli klinicky mrtví a zase se vrátili zpět do svého těla. Téměř všichni viděli světlo a byli zklamáni, když se museli vrátit zpět. Jenom malé procento prožilo negativní pocity. Vzpomínám si, že někdy v raných 60. létech jsem četl o dětech, narozených obyčejně v Indii, jak mluvily jinými jazyky, jak popisovaly města, příbytky a osoby, které byly sta a sta kilometrů vzdáleny od jejich bydliště. Přesně popisovaly své bývalé rodiče a sourozence a když je do těchto míst odvezli, tak vše bylo přesně tak, jak popsaly. Jediný závěr? - Je to důkaz převtělování! Tyhle článečky nás již tehdy připravovaly na dnešek a blízkou budoucnost. Jak snadno svět uvěří převtělovací lži. Osobně jsem jí věřil také. Vždyť to všechno znělo tak vědecky a o materialismu jsem si byl jistý, že je překonaný nesmysl. Jestliže je převtělování pravda, pak jsme všichni vítězové. To si právě ve své hříšnosti všichni přejeme. Nezáleží na tom, co jsme provedli, vždy máme novou evoluční šanci, a devoluční převtělování je pro nás, západně smýšlející lidi, stejně orientální jako peklo. Takže, nashledanou na nirváně s Hitlerem, Stalinem, prezidentem Gottwaldem a Kapkem.

Novověkisté často argumentují, že Bible také učí převtělování. Citují následující verš.

Cestou uviděli člověka, který byl od narození slepý. Jeho učedníci se ho zeptali: "Mistře, kdo se prohřešil, že se ten člověk narodil slepý? On sám, nebo jeho rodiče?" (Jan 9:1-2)

Novověkisté tvrdí, že Bible učí, že zhřešíš-li v předešlém životě, můžeš se příště narodit slepý. Ale Ježíš tuto převtělovací teorii vyvrátil okamžitě:

"Nezhřešil ani on, ani jeho rodiče, je slepý, aby se v něm zjevily skutky Boží." (Jan 9:3)

Ježíš jasně udal důvod jeho slepotu, a to byla Boží sláva skrze Boží skutky. Kdyby tyto verše dokazovaly převtělování, tak zároveň dokazují nespravedlivost karmy, protože ten člověk byl slepý, ačkoliv byl v předešlém životě bez hříchu. Židé se však ptali docela normálně. Hřích je dědičný z Adama na nás a z nás na naše děti, proto ta otázka - zhřešili jeho rodiče? No a člověk je hříšný od početí, už v matčině životě - v hříchu mne počala moje matka - člověk je tedy hříšný dřív, než vyjde z lůna na svět. Židé biblicky věřili, že člověk může hřešit už v matčině lůně před svým fyzickým narozením.

Mormoni, kteří věří v duchovní předexistenci každého člověka, používají výše uvedený verš jako důkaz jejich učení. Můj bývalý nadřízený, mormon, mě na tyto verše také odkazoval.

Novověkisté, věřící v převtělování často tvrdí, že jsou ve spojení s dušemi zemřelých, že s nimi hovoří, že jim mrtví nikdy nelžou a že jim sdělují jenom čistou pravdu. Novověkisté se často ozbrojují slovem "světlo". Zemřelí přece také prolétají tunelem světla. Novověká literatura se slovem "světlo" jenom hemží. Nezapomínejme, že Satan je bývalý Lucifer, což znamená světlonoš.

... vždyť sám Satan se převléká za anděla světla; není tedy nic překvapivého na tom, že se jeho služebníci převlékají za služebníky spravedlnosti a jejich konec bude jako jejich skutky. (2. Kor. 11:14,15)

Dnes a posledně jsme si pověděli o druhé Satanově lži. První byla - "budete jako Bůh, pantheismus." Druhá lež je - "nikoliv nezemřete, převtělovaní, nebo-li reinkarnace." Připomeňme si ještě závěrem jeden biblický verš, jenž úplně vyvrací převtělování.

A jako každý člověk jen jednou umírá a potom bude soud, tak i Kristus byl jen jednou obětován, aby na sebe vzal hříchy mnohých. (Žd. 9:27,28)

Tak mne napadá, kdyby Bible učila, že Kristus byl obětován opakovaně, tak by ustanovil předobraz převtělování, protože opakovaná Kristova smrt by znázorňovala opakující se lidskou smrt. Mimochodem, Kristus je obětován při každé mši