- HCJB World Radio - 1. Mimozemšťané místo Boha
   1. Mimozemšťané místo Boha

Dětem začínají prázdniny, rodinám dovolené a jak se všeobecně říká, okurková sezóna je před námi. A tak si trochu odpočineme od hlubinného vrtání a trochu se vzneseme do světa záhad. Po šest týdnů budeme společně sledovat různá tajemství a to, co o podobných úkazech říká Bible. A pokud vás toto téma zaujme, napište nám - tentokrát můžeme dodat text pořadů bez čekání, téměř obratem.

V Americe i jinde se šíří "epidemie nejistoty". Stále více lidí věří, že byli uneseni posádkami vesmírných lodí a na jejich palubě byli podrobeni výzkumu. Jedná se o psychopaty nebo o tajné pokusy americké vlády? Nebo snad mimozemšťané připravují genetickými experimenty půdu pro vznik nového lidstva?

Podle průzkumu u nás, 40 % populace České republiky věří v existenci mimozemšťanů. Jen o něco méně dotázaných věří v existenci Boha! Kromě mimozemšťanů a Boha čtvrtina lidí věří v pověry, 15 % v reinkarnaci, a 3% přiznává víru ve strašidla.

Zabývat se otázkou existence mimozemských civilizací není možné bez zmínky o Erichu von Dänikenovi, který se stal světoznámým miláčkem mnoha čtenářů. Jeho knihy vyvolaly mnoho sporů a diskusí. Myšlenkami a důkazy tohoto produktivního autora se zabývají nejen fanouškové, ale i řada odborníků. Dänikenovy předpoklady a důkazy našly své příznivce i odpůrce. Podobné spekulace jsou vědecky i biblicky zpochybňovány, ale to jim neubírá na popularitě. Kromě Dänikena existuje celá řada u nás ještě nepřeložených autorů, jejichž teorie jsou neméně zajímavé. Množí se zprávy o záhadných kruzích a obrazcích v obilí, farmáři našli řadu zabitých a záhadně zmrzačených zvířat. Nejde jen o ojedinělé úkazy, ale o desítky tisíc případů. Znalci potvrzují, že neznámí pachatelé jsou odborníky v biologii, farmakologii, anatomii a veterinární chirurgii. Přibývají svědectví o záhadných únosech lidí, o fyzických a sexuálních kontaktech. Uneseným jsou prý někdy odebírány spermie i vajíčka. Očití svědci, kteří prý měli kontakt s mimozemšťany, dosvědčují svá tvrzení na svém těle podivným systémem popálenin a příznaků.

Americký profesor psychologie dr. Sprinkle vyšetřil 2000 unesených a sestavil jejich profily osobnosti. Řada unesených byla zpovídána pod hypnózou. Podle odborníků nic nenasvědčuje, že by tito lidé prožívali neurotické či psychotické reakce. Nabízí víra v mimozemšťany nebo UFO chybějící naději k vyřešení současných problémů lidstva? ? Jde o iluze blouznivců, nebo jen o pouhé výmysly a podvody? Abychom mohli dospět k uspokojivému závěru, zkusme tato svědectví porovnat s Biblí, zda zjistíme nějakou podobnost. Bible od počátku rozlišuje mezi životem v nebi a na zemi, rozlišuje svět lidský a nadlidský.

Co říká Bible o nebi, tedy o prostoru mimo nás?

Dočteme se, že v nebi byl Bůh a jeho andělé, synové Boží. Z Písma víme, že andělé mají lidské vlastnosti - jedí, bojují a trpí nedokonalostí. Mohou být viditelní i neviditelní, ale nikdy nemají samostatnou funkci mimo Boha. Jinými slovy jsou to poslové mezi Bohem a člověkem, kteří člověka ochraňují nebo trestají. Andělé byli přítomni při Ježíšově narození, při Jeho pokušení v Getsemane i u vzkříšení.

Mezi nebeské bytosti patří cherubíni a serafíni. Cherubové - jsou služebníci Boha, strážci posvátných míst a Boží truhly. Také Satan je nazýván zářivý cherub. Z Egypta známe strážce hrobů v podobě lva s křídly orla. Cherubové jsou často zobrazováni jako člověk a zvíře - lev, býk, orel. Tato kombinace zosobňuje dokonalejší spojení různých vlastností stvoření.

Další kategorií nebeských bytostí jsou serafové. Podle Bible kralické je seraf přeložen jako "ohnivý had", ale v Izajáši čteme, že serafové měli šest křídel a létali. Dále Bible popisuje sedm archandělů, z nichž dva známe jménem - Michael a Gabriel. Tři knížata andělská měla za úkol vést zápisy do nebeských knih. Jedním z nejvyšších andělů byl Světlonoš. Jméno Lucifer pochází z latinského překladu Bible.

Co říká Bible o zemi a lidském světě?

Biblická odpověď na otázku: Jak vznikl svět? se zdá na první pohled naprosto neuspokojivá. Říká:

Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. Země byla pustá a prázdná a nad propastnou tůní byla tma. Ale nad vodami se vznášel duch Boží. (Gn 1:1-2)

Bůh tvoří slovem a to je pro dnešního člověka nepřijatelné. Takovému prohlášení chybí vědecký vzlet.

I vytvořil Hospodin Bůh člověka, prach ze země, a vdechl mu v chřípí dech života. Tak se stal člověk živým tvorem. A Hospodin Bůh vysadil zahradu v Edenu na východě a postavil tam člověka, kterého vytvořil. Hospodin Bůh dal vyrůst ze země všemu stromoví žádoucímu na pohled, s plody dobrými k jídlu, uprostřed zahrady pak stromu života a stromu poznání dobrého a zlého. (Genesis 2:7-9)

Protože evolucí byl odkojen každý z nás, přijímá předchozí slova málokdo. Podle světa je člověk nejvyšším článkem evolučního vývoje, zatímco Bible říká:

Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil. A Bůh jim požehnal a řekl jim: "Ploďte a množte se a naplňte zemi. Podmaňte ji a panujte nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem, nade vším živým, co se na zemi hýbe." Bůh také řekl: "Hle, dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na němž rostou plody se semeny. To budete mít za pokrm. Veškeré zemské zvěři i všemu nebeskému ptactvu a všemu, co se plazí po zemi, v čem je živá duše, dal jsem za pokrm veškerou zelenou bylinu." A stalo se tak. Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré. (Genesis 1:27-31)

Bůh člověku požehnal a umístil své milované stvoření do trojjediného světa určeného a ohraničeného prostorem, hmotou a časem. Člověk byl závislý na láskyplné péči Stvořitele. Bůh člověka v zahradě neopustil. K úplné spokojenosti měl člověk dokonalý ekologický systém, ty nejlepší životní podmínky a svobodnou vůli rozhodování. Strom života poznání dobrého a zlého byl součástí zkoušky svobodné vůle. Boží zkouška spočívá v rozhodnutí, zda budeme svobodu využívat nebo zneužívat.

Každý z nás ví, že co je v životě krásné, to je také zneužíváno. K prvnímu člověku promlouval pouze Satan, k nám promlouvá celá řada lživých učitelů. Dokonce i věda, která se zříká své dále neudržitelné ateistické ideologie stojí před volbou. Buď uzná Boha jako Tvůrce vesmíru včetně genetického kódu všeho živého, nebo přijme panteistický model, který úzce souvisí s okultismem. Místo vědeckého materialismu nahradí vědecký panteismus.

Zdánlivý protiklad vědy a víry je stejně starý jako nesmiřitelný boj lásky a nenávisti, pravdy a lži, dobra a zla. Tolik chybějící víra člověka nespočívá v sebepoznání a sebeuskutečňování ve spojení s okultními silami tohoto světa. * Pravá víra je návrat do Boží náruče, je to naprostá důvěra v Boha a Jeho milost.