9. Mimozemšťané místo Boha

V minulé pořadu jsme si řekli, že východní mysticismus a učení Nového věku viditelně prostupuje i křesťanskou církev. Podle nebiblického učení nastává evoluční událost, kdy nová rasa, nový druh lidstva bude postavou a vědomím jako Kristus. Tímto způsobem prý bude nastoleno Boží království na zemi, kde bude vládnout kosmický Kristus v srdcích, myslích a duších všech lidí. Pamatujme si, že satan a jeho služebníci, padlí andělé, vystupují jako pozitivní a vůdčí síly naší doby. Jen rafinovaná lest ukonejší svědomí těch, kteří nacházejí smysl svého života v reinkarnaci nebo v evoluci lidského ducha. Pro vás, kteří jste překročili práh okultních sil nebo máte osobní kontakt s mimozemšťany a jste k tomuto poznání neodolatelně přitahováni, zbývá důrazné varování. Čím více se budete danou skutečností zabývat, tím více přesvědčivých důkazů a duchovních průvodců najdete. Do záhuby vás doprovodí regresivní terapie, holotropní dýchání, psychotronika, jóga, mantry, aury, čakry, astrologie, horoskopy, krystaly, léčitelé, senzibilové, věštci a věštkyně, Nostradámova či Sibylina proroctví, poselství Grálů, křesťanští reinkarnisté a UFO-logové, astrální cestovatelé, evolucionisté a mnozí další, kteří mají zájem o vaše vědomí, svědomí, podvědomí a především o vaše peněženky. Světem bez hranic se šíří meditační cvičení, smyslová izolace, sférická hudba, okultní praktiky, tibetské misky, bubínky, drogová závislost a řada dalších způsobů, jak získat vaši duši pro věčné zatracení. Máte možnost obohatit svůj život o zajímavé zkušenosti, můžete prožít i kosmický orgasmus, ale věřte, jde o víc než poznání tajemna. Jde o život! O ten lidský i o ten věčný. Těm opatrným a jednodušším zatím stačí horoskopy, krystaly, proutky a virgule. Další říkají: "Nechte mě v klidu žít! Já o vaše nebe a o vašeho Boha nestojím!" Patříte-li k nim, i vy se vydáváte na širokou dálnici, která se řítí jedním směrem. Vyskočit za plné jízdy z vozítka lidové zábavy je nebezpečné; zůstat v něm je ještě horší. Volba je na vás. Písmo říká:

A mnozí budou následovat jejich nezřízenost a cesta pravdy bude kvůli nim v opovržení. Ve své hrabivosti budou vám předkládat své výmysly, aby z vás těžili. Soud nad nimi je už připraven a jejich zhouba je blízká. Vždyť Bůh neušetřil ani anděly, kteří zhřešili, ale svrhl je do temné propasti podsvětí a dal je střežit, aby byli postaveni před soud. Ani starý svět neušetřil, nýbrž zachoval jen Noéma, kazatele spravedlnosti, spolu se sedmi jinými, když uvedl potopu na svět bezbožných. Také města Sodomu a Gomoru odsoudil k záhubě a obrátil v popel. Tím dal výstrahu budoucím bezbožníkům. ... Pán však dovede vytrhnout zbožné ze zkoušky, ale nespravedlivé uchovat pro trest v den soudu; a to především ty, kdo se svévolně ženou za poskvrňujícími vášněmi a pohrdají každou autoritou. Jsou to drzí opovážlivci; nechvějí se před nadpozemskými mocnostmi a rouhají se jim. Ani andělé, ačkoli jsou větší silou a mocí, nevynášejí nad těmi mocnostmi před Pánem zatracující soud. Ti lživí učitelé však jako nerozumná zvířata, určená od přírody za kořist a na porážku, rouhají se tomu, co neznají; zahynou ve své zkaženosti a dostanou odplatu za svou nepravost. Je jim požitkem vyhledávat i ve dne rozkoš; poskvrnění a hanební oddávají se prostopášnosti, když s vámi hodují. Oči mají plné cizoložství a nepřestávají hřešit, svádějí nepevné duše, srdce mají vycvičené v hrabivosti; jsou to synové prokletí. (2. Petrův 2:2-14)

Bible nás opakovaně varuje před falešnými učiteli, posměváčky a bludaři. Přečtěte si celého Judu.

... Tomu pak, který má moc uchránit vás před pádem a postavit neposkvrněné a v radosti před tvář své slávy, jedinému Bohu, který vás spasil skrze Ježíše Krista, našeho Pána, buď sláva, velebnost, vláda i moc především časem i nyní i po všecky věky. Amen.

Bůh nás nenechává tápat v temnotě. Abychom nalezli plnost věčného života, Bůh seslal svého Syna, Pána Ježíše Krista, a vložil nám do srdce svědomí. Pán Ježíš nám poslal Rádce a Utěšitele, který vede směr našich kroků; Duch svatý je nedílnou součástí Boží Trojice.

Všecko, čeho je třeba k zbožnému životu, darovala nám jeho Božská moc, když jsme poznali toho, který nás povolal vlastní slávou a mocnými činy. Tím nám daroval vzácná a převeliká zaslíbení, abyste se tak stali účastnými božské přirozenosti a unikli zhoubě, do níž svět žene jeho zvrácená touha. Proto také vynaložte všecku snahu na to, abyste ke své víře připojili ctnost, k ctnosti poznání, k poznání zdrženlivost, ke zdrženlivosti trpělivost, k trpělivosti zbožnost, ke zbožnosti bratrskou náklonnost a k bratrské náklonnosti lásku. ... Tak se vám široce otevře přístup do věčného království našeho Pána a Spasitele Ježíše Krista. (2. Petrův 1:3-11)

Co je překážkou víry v Boha?

Kdo nás může nejlépe ochránit před každým zlem než Ten, kdo nám dal svá zaslíbení? Bůh nám předal dar milosti ve svém Synu, Pánu Ježíši Kristu. Každý z nás se musí rozhodnout, zda dar přijme nebo ne. Boží moc nám zachovala Písmo až do dnešních dnů. Bůh povolal pastýře, vojáky, dělníky a služebníky své církve, aby volali na poplach, aby se ztracenci obrátili a poznali Boží záměr s člověkem a milost, kterou nám nabízí. Neučiníte-li rozhodný krok a neskoncujete-li se vším, co je Bohu nepřátelské, můžete být i vy lidskou loutkou démonických sil. Špatný směr přinese svým žákům vždy jen jednu jistotu, věčnou záhubu, před kterou nás Bůh ústy proroků varuje. Kdyby tomu tak nebylo, sám by to tolikrát výslovně neřekl.

Jen ať se postaví a zachrání tě ti, kdo pozorují nebesa, kdo zírají na hvězdy, kdo při novoluní uvádějí ve známost, co by tě mohlo potkat. Hle, jsou jako sláma, spálí je oheň. Ti nevysvobodí z plamene ani vlastní život. (Iz 47:13,14)

Všechny ostatní sliby duchovního smilnění jsou výměnný obchod - vaše duše za dočasně splněná přání. Ten, kdo tomu nevěří, již vydal svoji duši mocnostem zla. Satan vede zápas o víru všemi prostředky; nabízí líbivé a atraktivní alternativy, jen aby odpoutal pozornost člověka od Spasitele a Pána Ježíše Krista. Vy, kteří odpovíte na Boží pozvání kladně, jste na počátku nového života a máte naději, že nebudete oklamáni.

Vy však jste z Boha, děti, a zvítězili jste nad falešnými proroky, protože ten, který je ve vás, je větší než ten, který je ve světě. Oni jsou ze světa; proto z nich mluví svět a svět je slyší. My jsme z Boha; kdo zná Boha, slyší nás, kdo není z Boha, neslyší nás. Podle toho rozeznáváme ducha pravdy a ducha klamu. (1. Jan 4:1-6)

Závěrem slovo křesťanům, kteří Boží varování nezlehčují, těm, kteří věří v druhý příchod Pána Ježíše Krista a věčné zatracení, ale nechávají si svou víru pro sebe. Pokud vám záleží na vašich blízkých, nemůžete mlčet. Aby člověk prošel životem nebo dokonce i sedmiletým soužením a skončil v ohnivém jezeře, ve věčném odloučení od Boha, nemusí dělat vůbec nic. To Satanovi stačí, dál nebude nikoho obtěžovat. Před Bohem se budeme zodpovídat nejen za to, co jsme zde na zemi udělali, ale i za to, co jsme neudělali.

Před Bohem nejsou spravedliví ti, kdo zákon slyší; ospravedlněni budou, kdo zákon svými činy plní. (Římanům 2:12)

Nenechme se ukolébat vlastním bezpečím. Nedejme se svést vlastní pohodlností, marností světa a služebníky zla, ale prosme Pána:

Otče náš, jenž jsi v nebesích, buď posvěceno tvé jméno. Přijď tvé království. Staň se tvá vůle jako v nebi, tak i na zemi. (Matouš 6:9-10)