Hvězdné války

V době, kdy jsem připravovala tyto pořady, probíhala satelitní evangelizace - NET 98 s názvem "Vstříc příštímu tisíciletí". Jednotlivé přednášky mají název: Titanik Země - kdy se potopí?, Hvězdná válka zasáhla naši planetu, Proč zanikají civilizace?, Jak najít klid v dnešní neklidné době?, a další. V těchto dnech se v Praze také sešlo světové FORUM 2000. Zdá se, jako by obavy o budoucnost Země zachvátily celé lidstvo. Na rozdíl od minulosti, dnešní člověk řeší svoji existenciální nejistotu po svém. Mezi zajímavé osobnosti patří pan ing. Ivo Benda, jehož nedávnou přednášku jsem v Praze navštívila. Pan ing. Benda opakovaně zdůrazňoval velmi vážný stav planety Země. Ta je znečištěna hrubými vibracemi, které vznikají z negativního myšlení pozemšťanů. To je vyvoláváno špatným životním stylem, životosprávou, zlem, nenávistí a podobnými negativními jevy. Jedinou záchranou před katastrofou je přeorientování lidí na pozitivní myšlení a konání dobra. Pan ing. předával posluchačům naléhavé poselství velitele vesmírných evakuačních flotil, které jsou připraveny zachránit část pozemšťanů před hrozící katastrofou. O tom, kdo bude zachráněn, rozhodnou vesmírní lidé sami podle vibrací každého jednotlivce. Jedinci, kteří spojují lidstvo s mimozemšťany, jsou označováni jako kontaktéři. Sami o sobě říkají, že komunikují s mimozemšťany, vesmírnými lidmi sil světla pracujícími pro Stvořitele a oslovují mírumilovné a láskyplné lidi zemí Českých. Kontaktérem se může stát kdokoliv, kdo splňuje desatero podmínek. Jiná kontaktérka s mimozemšťany prohlašuje, že každý z nás má svého vesmírného strážce, který na nás dává pozor. Motto velitele Vesmírné flotily z Plejád PTAAH je následující:

"Až nastoupíte všichni cestu a budete žít jako my, a budete se umět o vše rozdělit s druhými, budete umět pracovat a dávat svou práci celku, ale všichni, tak to bude jiná ..." zde zůstává věta nedokončena. Pan ing. Benda doposud předal zájemcům asi 500 strojopisných stránek rozhovorů s mimozemšťany. Popisuje organizaci mimozemských civilizací, jejich hierarchické zákony a sociální struktura Vesmíru. Rozhovory přibývají každé 2-3 dny a mohli bychom říci, že jde o progresivní zjevování mimozemského poselství - tedy jakési proroctví současných dnů. Pan ing. Benda je citlivý člověk, který nebere poselství mimozemšťanů na lehkou váhu. Jeho aktivita vzbudila pozornost TV NOVA v pořadu Na vlastní oči.

Sdělení mimozemšťanů obsahuje několik zajímavostí. Především nás upozorňuje na neutěšený stav lidstva. Poselství hovoří o existenci mimozemských civilizací - o Stvořiteli, vesmírných strážcích, o vesmírných lidech sil světla pracujících pro Stvořitele, o tom, že Zemi čeká katastrofa i to, že kdo bude dodržovat desatero podmínek, může být zachráněn. Jako novodobý mesiáš opustil zaměstnání, cestuje po republice, přijímá nadpřirozeným způsobem zjevení vesmírných poselství a předává je dál. A není sám. Jemu podobných kontaktérů u nás přibývá. Stále více lidí se chytá nejrůznějších předpovědí a "pověstí", které vzdáleně připomínají biblické pravdy, postavy a události. Bible hovoří o Stvořiteli, o mocnostech v nebesích i pekelných, víme, že existují strážní andělé, víme, kdo představuje síly světla. Máme Boží desatero přikázání, kterým se dnes řídí jen málokdo. Kontaktéři, podobně jako někteří křesťané, očekávají brzký konec nebo druhý příchod Pána Ježíše Krista. Někteří věřící jsou již tak blízko konce tohoto uspořádání světa, že se přestávají dívat vpřed - ale jejich pozornost je upnuta vzhůru. Někteří z nich jsou připraveni do té míry, že raději nic nového nezačínají ani nedokončují, ale o to důrazněji varují své bližní. Jejich blízcí a spolupracovníci se na ně dívají jako na fanatiky, blázny nebo podivíny. Co si o takových projevech máme myslet?

Konec tisíciletí v historii lidstva byl vždy příčinou určité hysterie, ale na rozdíl od minulých generací si dnes dovedeme celosvětovou katastrofu - konec lidstva - představit i bez vesmírného zásahu. Jak z uvedených příkladů vidíme, všichni upozorňují na neřešitelné problémy lidstva - ať už jim říkáme ekologické katastrofy, hrubé vibrace nebo vesmírné války. Posledních dvacet let hollywoodští umělci produkovali jeden velkofilm za druhým a na setkání s mimozemšťany jsme připraveni. Na otázku: Připouštíte existenci mimozemských civilizací? odpovědělo kladně 9 z 12 našich předních osobností. Ufouny a vesmírné flotily znají i malé děti, ale o Bohu a Kristu slyšely jen málokteré. Ano, v minulosti došlo k hvězdné válce, strhla se bitva na nebi - cituji: a veliký drak, ten dávný had, zvaný ďábel a satan, který sváděl svět, byl svržen na zem a s ním i jeho andělé. (Zj 12:7-9)

Hvězdné války jsou skutečností. Boj vesmírných mocností není výmysl psychicky labilních jedinců. Každý by měl vědět, že mezi námi mohou být služebníci Boží pravdy i služebníci světlonoše - jehož jméno je Lucifer. Z Božího slova víme, že jednoho dne bude přetvořena naše planeta Země, že nastane konec tohoto světského pořádku. Také víme a teď cituji, že:

Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy, proti nadzemským duchům zla. Proto vezměte na sebe plnou Boží zbroj, abyste se mohli v den zlý postavit na odpor, všechno překonat a obstát. Stůjte tedy 'opásáni kolem beder pravdou, obrněni pancířem spravedlnosti, obuti k pohotové službě evangeliu pokoje' a vždycky se štítem víry, jímž byste uhasili všechny ohnivé střely toho Zlého. Přijměte také 'přílbu spasení' a 'meč Ducha, jímž je slovo Boží'. (Ef 6:12-14)

To, že se éra lidské civilizace potápí v bezbožnosti podobně jako nepotopitelný Titanik - to je všeobecně uznávaný fakt vycházející ze stavu planety Země a celé civilizace. Otázkou zůstává, kde hledá člověk záchranu. Máme na vybranou: buď se napojíme na vesmírné strážce a velitele Vesmírné flotily z Plejád, nebo budeme hledat záchranu a spásu u svého Stvořitele a Pána, Ježíše Krista, který svůj lid uvede do nebeského království.