14. Nový věk

Pokračujeme ve vysvětlování poslední, čtvrté Satanovy lži. Jsme u esoterismu, tedy - otevřou se vám oči. Naše otázka byla, s kým jsou vlastně novověkisté ve spojení, s jakou duchovní bytostí? S Božími anděly ve styku být nemohou, protože ti slouží Bohu a těm, kdo věří biblicky v Ježíše Krista. Novověkisté v biblického Krista nevěří. Bible navíc nikde neučí, že bychom měli být duchovně spojeni s kýmkoliv kromě Boha. Tedy, neměli bychom být v duchovním spojení ani s Božími anděly, a proto se k nim ani nemodlíme. Ze stejného důvodu nemohou být novověkisté v duchovním styku ani s pravým Bohem. Neznají Krista. S kým jsou tedy v duchovním spojení? Z duchovních bytostí zbývají pouze démoni se Satanem. Ti se jen třesou, aby člověku dodali tolik chtěný náboženský prožitek.

Racionalismus humanistického a dialektického materialismu, díky své kvazivědeckosti, izoloval člověka od Boha. Proto dnes západní a východní materialistická společnost plodí jen všeobecný úpadek. Satan se svými démony proniká do lidského rádoby racionálně-vědeckého vědomí, v němž dnešní člověk vězí jako moucha v pavučině bez sebemenší duchovní obrany. Satan proniká do lidského racionálního vězení, aby člověka "osvobodil," aby mu nabídl to, o co ho materialismus připravil. Satan přichází s náboženským prožitkem, který řádně promíchá s našimi kvazivědeckými sklony. Namíchá nám koktejl náboženských prožitků s vyživovací vědou, medicínou, jógou, hypnózou, matematickou astrologií, vlivem gravitačních a magnetických sil speciálně seskupených planet, vnímáním citlivců, bezdotykovými operacemi, zbožňováním přírody pod rouškou ekologie, a odhalováním zločinů skrze telepatii. Seznam hrůz je nekonečný. Satan musí jen zářit, když uchvacuje v našich duších Boží místo. Satan nám chce dodat prožitky a obzvláště ty, které vypadají lákavě a věrohodně. Lidé zasvěceni do těchto prožitků věří, že jsou napojeni do vesmírné energie, že jsou v souladu s vesmírným panteistickým bohem. Jak to vědí? No vždyť to všechno meditačně prožili. Prožitek je pro ně důkaz. Bible však učí, že démoni nám poví i pravdu, jestliže nás pravda zotročí. Démoni vůbec nemusí namlouvat zlo. Démoni často používají i dobro, jen aby dosáhli svého. Bible jasně učí, že démoni mohou mluvit pravdu. Příklad mladé věštkyně je toho důkazem:

Když jsme šli jednou do modlitebny, potkala nás mladá otrokyně, která měla věšteckého ducha a předpovídáním budoucnosti přinášela svým pánům značný zisk. Chodila za Pavlem a za námi a stále volala: "Toto jsou služebníci nejvyššího Boha. Zvěstují vám cestu ke spáse." A to dělala po mnoho dní. Pavlovi to bylo proti mysli, obrátil se proto na toho ducha a řekl: "Ve jménu Ježíše Krista ti přikazuji, abys z ní vyšel." (Sk. 16:16-18)

Lhala snad tato mladá věštkyně? Předpovídala snad lež, když z ní měli její páni zisk? Buďme opatrní s předpovídáním a obzvláště s prorockým darem. Pravdivé proroctví vůbec nezaručuje pravdivý zdroj. Lživý zdroj nám dodá jen tolik pravdy, kolik je zapotřebí, abychom byli Satanem zotročeni. Proč by jinak Pavel vyháněl pravdomluvného démona? Démoni se nahastroší za kohokoliv, jen když budou vypadat věrohodně, jen když nám dají prožitek, abychom se jimi nechali osedlat. Proto nám budou předvádět i naše zemřelé, proto nám předvedou i "zázraky" které jsou jen naší touhou. Chci-li padělat korunu, tak ji nevyrobím ani z hliníku ani ze zlata. A stokorunu bych nikdy netiskl černobíle na papundeklovém papíře. Čím se padělek více podobá pravdě, tím je lákavější.

Než si povíme o Satanových metodách, jimiž nás zasvěcuje do náboženského esoterického prožitku, vysvětleme si dnešní historický posun od racionální logiky k iracionální citovosti.

Člověk se projevuje třemi způsoby. Duchovně, rozumově a citově. Žádná z těchto třech složek není špatná, vždyť je v nás stvořil sám Bůh. Středověk byl ve své podstatě duchovní, spirituální, více méně odtržen od rozumové a citové složky. Renesance a reformace začaly hledat rovnováhu mezi spirituální a racionální, tedy rozumovou složkou. Rovnováha trvala poměrně krátce jen během reformace. Posuv byl tak dokonalý, že již v polovině 19. století filosofové opustili téměř úplně duchovní projev a přimkli se k rozumové racionalitě, což vyústilo v totální humanistický a dialektický materialismus. Dnes nastává třetí posuv, od rozumovosti, logiky a racionality k citovosti a emocionalitě. Náš problém vězí v nevyrovnanosti. Správná rovnováha mezi duchovností, rozumovostí a citovostí, správná rovnováha mezi spirituální, racionální a emocionální složkou člověka je biblický recepis k vyrovnanému životu. My ale děláme ve své hříšnosti vše náruživě. Buď jsme náruživými mystiky, nebo náruživými racionalisty a dnes se přesouváme do světa náruživých emocí. Tohle platí ve všech oblastech lidského konání. Ve filosofii, umění, literatuře, rekreaci, ekonomii a v neposlední řadě i v náboženství. I církev Ježíše Krista se potácí od středověké mystiky k porenesanční chladné logické rádoby vědecké novo-ortodoxní teologii, která schvaluje evoluci a chybující Bibli. Dnes však církev Ježíše Krista, podobně jako věda, ekonomie, filosofie a umění pádí úprkem k emocionalismu a používá stejnou metodologii jako Nový věk. I křesťanům chybí rovnováha mezi duchem, rozumem a citem, kdy často citový prožitek znamená víc než Písmo svaté.

Odbočil jsem, ale musíme pochopit tento celosvětový trend.

První metoda, kterou nás Satan zasvěcuje do esoterického prožitku, je meditace. Ta vyprazdňuje mysl. To je ten posuv od rozumové racionálnosti k iracionální citovosti. To je ten krok z bláta do louže, protože izolovaná racionálnost způsobila to, kde jsme dnes. Ovšem, izolovaná emocionalita nás dorazí úplně. Nehledáme vyrovnanost mezi duchovností, rozumovostí a citovostí. Žijeme černobíle a náruživě na hrotech trojúhelníku, místo abychom žili v těžišti tohoto trojúhelníku. Vyprázdnění mozku znamená, že do něj zveme někoho jiného. Koho jiného, než démonické bytosti, které na náš prázdný mozek, vyprázdněný esoterickou meditací, jen číhají. Nový věk učí, že specifické přízemní myšlenky nás zotročují a udržují na nižší hladině existence. Proto se meditací musíme soustředit na všeobecnou bezobsažnou skutečnost a být v harmonickém souladu se vším, co existuje, tedy bohem. Vrchol emocionality je bezobsažná realita. Potom se nedivme, když vyprazdňujeme rozum, že je úplně jedno, v co věříme. Doktrína a učení není důležitá, protože se dříve nebo později změní v nic. Proto je Nový věk tak přitažlivý, protože je maximálně tolerantní. Musí být tolerantní, když věří v bezobsažnou realitu, která nemůže být realitou.

Druhá metoda, kterou nás Satan zasvěcuje do esoterického prožitku, jsou drogy. Drogy, to je zkrácená meditace. To, k čemu se dopracuji tvrdou meditací, mohu dosáhnout ihned, použiji-li drogy. Drogy vyprázdní mozek okamžitě, takže se démoni mohou ihned usadit. Přátelé nepřeháním. Vždyť Ježíš jasně učí, že se démoni v nás rádi usazují. Ježíš vyhnal legii duchů z posedlého v Gerase. Ti se přestěhovali do dvoutisícového stáda vepřů, které se vrhlo se srázu do moře. Nezlehčujme biblickou pravdu.

Další metody, kterými nás Satan zasvěcuje do esoterického prožitku, jsou jóga, otupující hudba, hypnotismus a cokoliv jiného co vyprazdňuje mysl. V Indii, když začnou monotónně brnkat a pískat, tak jsme po pár hodinách v neznámu. Rockový koncert s LSD je ještě rychlejší dopravní prostředek k vygumování osobnosti. V jiných případech to mohou být charismatické osobnosti jako Hitler nebo Stalin, kteří vyprázdní rozum až k náboženskému prožitku.