21. Nový věk

Posledně jsme skončili u následujícího biblického verše:

A drak (Satan) (šelmě Antikristovi) dal svou sílu i trůn, i velikou moc. (Zj. 13:2b)

Jinými slovy, Satan uschopnil politickou mocí Antikrista, aby uskutečnil svůj satanský plán. Zde jsme viděli souběžnost s Bohem-Otcem, kdy poslal a uschopnil Boha-Syna, Ježíše Krista, aby splnil Otcův plán. A aby byla padělaná souběžnost dokonalá, dočteme se dále:

V tom jsem viděl jinou šelmu jak vyvstala ze země, měla dva rohy jako beránek, ale mluvila jako drak. Z pověření té první šelmy (Antikrista) vykonává veškerou její moc. Nutí zemi a její obyvatele, aby klekali před první šelmou (Antikristem) ... a činí veliká znamení... (Zj. 13:11-13)

Tato druhá falešná šelma kopíruje Boha-Ducha svatého. Ježíš Kristus přece pověřil Ducha svatého a Duch svatý je ten, kdo způsobuje, že oslavujeme Krista. Duch svatý nám vnukl, že Ježíš Kristus je Syn Boží. Zde vidíme souběžnost, jak druhá šelma, lžiprorok, nutí obyvatele země k oslavě první šelmy, Antikrista. Druhá šelma je opravdu lžiprorok, jak se dočteme ve Zjevení.

Biblická kniha Zjevení dále popisuje, že v tomto budoucím Antikristově království bude řádná ústřední peněžní kontrola. Nikdo nebude moci koupit ani prodat bez cejchu šelmy. Kdo nebude ocejchován, bude usmrcen. Cejch bude s největší pravděpodobností počítačový čip pod kůží na čele nebo ruce. Lidé to budou schvalovat, protože vzpurní kazisvěti budou ničit tzv. zářné zítřky. Kolik dobrých a charakterních lidí bylo v 40. a 50. letech usmrceno za halasného potlesku lidu pod mantrami denního tisku "psům psí smrt", vždyť si to ještě pamatuji.

H.G. Wells, jeden z největších světských humanistických spisovatelů, který zemřel v r. 1945, napsal o novém hnutí na obzoru toto:

"Bude to veliké světové hnutí, tak rozsáhlé a viditelné, jako socialismus nebo komunismus, které budou tímto hnutím nahrazeny. Bude to světové náboženství. Velká masa volnomyšlenkářských přizpůsobivých skupin se bude snažit ovlivnit veškeré obyvatelstvo světa a tak nastolí novou lidskou společnost".

Novověké hnutí a literatura propaguje následující:

1. Nový věk chce vymýtit nacionalismus. Opravdu nevím, jak se mu to podaří. Přikláním se k názoru, že na povrchu nacionalismus bude jakoby potlačen, ale uvnitř národů bude velmi silný. Pozorujeme, že v zemích, kde se rozpadá reálný socialismus, je nacionalismus velmi rozjitřen. Podívejme se však na západní Evropu, kde státní a ekonomické hranice mizí. Stejně jsem přesvědčen, že i jednotliví západoevropané si svoji národnost nedají vzít. Východní Evropa tuto družbu bude následovat, ale s ještě více skrytým nacionalismem. Následující verš nám to napoví:

Že jsi viděl železo smíšené s jílovitou hlínou, znamená, že se bude lidské pokolení mísit, avšak nepřilnou k sobě navzájem, jako se nesmísí železo s hlínou. (Daniel 2:43)

Mísit se budeme, stěhovat se budeme, stejné peníze můžeme mít, hranice mohou být smazány, ale internacionálně k sobě nikdy nepřilneme. Konec konců, internacionální model už tady byl za Sovětského svazu, a jak rychle se rozpadl. Ani Antikrist jej neudrží. V západních školách se již vyučuje o světové vesnici, o globálním světoobčanství a vzájemné závislosti mezi národy. Svět se už pod novověkou filosofií na povrchu sjednocuje. Nazývám to rebabylonizací, protože Bůh nás jazykově a rasově rozdělil jen z jednoho důvodu - abychom nebyli jednotní. Jednota lidstva, jako v Bábelu, se totiž vždy obrací proti Bohu. Naopak izolovanost ať jazyková, rasové nebo geografická člověka přinutí přemýšlet o Bohu.

2. Musí být ustanovena nová jednotná světová měna, a komputerizované účetnictví s úvěrovým systémem. Anglický časopis "The Ekonomist" předpovídá, že do 30 let bude existovat světová měna, kterou nazývá fénix. Vše co prý potřebujeme je jen několik finančních krachů a znehodnocení několika národních měn, a lidé budou ochotni přijmout finanční vládu světové banky. Vždyť západní Evropa plánuje jednotnou měnu na rok 2002. Pravda, jednotná měna odebere národní ekonomickou svrchovanost, ale dnešní světové hospodářství ke ztrátě národní svrchovanosti stejně směřuje.

3. Musí být provedeno rovnoměrné rozdělení potravin po celém světě, aby se smazaly ekonomické rozdíly světa a odstranil hlad. Tato utopie mi připomíná sny o spravedlnosti centralistického socialismu. Jakékoliv přerozdělování bohatství nikdy nikde natrvalo nefungovalo, a nebude fungovat ani na Západě, lidé si to tam dobře uvědomují. Přerozdělování dusí daňovým pokutováním iniciativu, podporuje lenost a demoralizuje především toho, komu pomáháno. Pomáhat z plné síly nemohoucím, slabým, nemocným, vdovám, dětem, samozřejmě, to je biblické a naše povinnost. Pomáhat však nesnažícím se a pohodlným, to ne! Zde jsou biblické verše:

Přistoupil i ten, který přijal jednu hřivnu, a řekl: ,Pane, poznal jsem tě, že jsi tvrdý člověk, sklízíš, kde jsi nesel, a sbíráš, kde jsi nerozsypal. Bál jsem se, a proto jsem šel a ukryl tvou hřivnu v zemi. Hle, zde máš, co ti patří.` Jeho pán mu odpověděl: ,Služebníku špatný a líný, věděl jsi, že žnu, kde jsem nezasel, a sbírám, kde jsem nerozsypal. Měl jsi tedy dát mé peníze peněžníkům, abych přišel a to, co mi patří, si vybral s úrokem. Vezměte mu tu hřivnu a dejte tomu, který má deset hřiven! Neboť každému, kdo má, bude dáno a přidáno; kdo nemá, tomu bude odňato i to, co má. (Matouš 25:24-29)

A Pavel to Tesalonickým jasně řekl:

Když jsme u vás byli, přikazovali jsme vám: Kdo nechce pracovat, ať nejí! Teď však slyšíme, že někteří mezi vámi vedou zahálčivý život, pořádně nepracují a pletou se do věcí, do kterých jim nic není. Takovým přikazujeme a vybízíme je ve jménu Pána Ježíše Krista, aby žili řádně a živili se vlastní prací. (2. list Tesalonickým 3:10-12)

Lenivcům musíme domluvit, poučit je, seznámit je s evangeliem, nepřijali nás, oklepme boty a jdeme o dům dál. To by bylo téma na několik pořadů.

4. Dalším důležitým prvkem je světové odzbrojení. Kdo by nebyl pro odzbrojení! Ale pamatujme, lidé beze zbraně jsou bezbranní, a proto je může ovládnout kdejaký gangster. Despotická vláda svému lidu vždy zbraně odebere, protože se jich bojí. Vzpomínám si, když jsem přišel do Ameriky v r. 1970 a vyprávěl jednomu spolupracovníku o kolektivizaci vesnice, jak přišli ti největší obecní povaleči a opilci se štěnicí na klopě a odebírali sedlákům dobytek do společných kravínů. Můj spolupracovník bez zaváhání odpověděl. To by se v Americe stát nemohlo (dnes už asi ano - moje poznámka). Zabarikádoval bych svůj dům a do každého okna bych strčil pušku. Naivka, ani si neuvědomil, že despotická vláda na tuto alternativu předem pamatuje. Odzbrojení pod rouškou bratrství a míru sleduje pouze jeden cíl. Abychom byli ovládnuti a sjednoceni v beztvarou masu. Jsem pro mír, ale v naší hříšnosti mír nikdy nemůže být, protože všichni dychtíme ve svém egocentrismu po statcích svého bližního.

Žijeme ve dnech plných událostí a vážných rozhodnutí. Každý z nás, každý jednotlivec má zodpovědnost za to, kdo povede náš život, komu odevzdáme náš hlas. Budeme jako sloužit Bohu Otci vedeni Duchem svatým a čerpat sílu a moudrost ke každodennímu životu z příkladného života Ježíše Krista nebo se necháme svést líbivými řečmi, které vyvěrají z emocionálních pohnutek staronového nového věku o lživé rádoby snášenlivosti, mírumilovnosti a novém myšlení toho Zlého. Bible nám říká: K Bohu nevede jiná cesta než skrze Ježíše Krista.

Ježíš mu odpověděl: "Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k otci než skrze mne." (Jan 14:6)