3. HIV - AIDS

Dnes se budeme znovu zamýšlet nad zdravotnickou osvětou, která má chránit před nákazou virem HIV především mladé lidi. Protože viry a jiné choroby neuznávají hranice, společenské řády ani sexuální volbu promiskuitních jedinců, zbývá jen všeobecné varování: provozovat sexuální hrátky nebo rekreaci mimo manželství je smrtonosně nebezpečné. Účelem našeho pořadu není strašit či někomu hrozit, ale chceme ukázat lepší cestu, která nevede přes zklamání, nevěru, podvody, rozvody, rozvrácené rodiny, deprese až k nejhoršímu. Chceme pouze varovat, že sex bez morálních pravidel a hranic je na první pohled stejně neškodný jako je první sklenička pro alkoholika, první cigareta pro kuřáka či dávka drogy pro narkomana. Čím lépe známe nedostatky v oblasti morální výchovy, tím více cítím potřebu dotknout se mnoha dalších témat, která spolu vzájemně souvisí. Bez zodpovědné morální osvěty hrozí největší nebezpečí dětem a mladým lidem.

Dnes již neplatí, že onemocnění virem HIV je nejrozšířenější mezi homosexuály. Nebezpečí hrozí i heterosexuálům. Nová varianta viru, označována jako subtyp E je 500x nakažlivější než dosud známý virus typu B. Virologové rozlišují devět různých typů viru HIV a dnes jsou díky čilé sexuální turistice rozšířeny ve všech částech světa. Znovu budu opakovat, že problematika, která souvisí s šířením nebezpečného viru HIV a onemocněním chorobou AIDS, není v žádném případě otázkou jen lékařů a politiků nebo protidiskriminačních opatření.

Za tuto tragickou situaci nese plnou odpovědnost hluboký osobní morální úpadek společnosti. Všichni víme, že ve většině případů je nemoc AIDS výsledkem nevázaného sexuálního života a užívání drog. Můžeme si terminologii lidských práv, občanských nauk a osnovy povinné sexuální výchovy a osvěty překroutit jak chceme, ale osobní odpovědnosti neunikneme. Každý z nás, ať je nám patnáct nebo padesát, se musí zamyslet. Můžeme skutečně důvěřovat odborníkům a zákonodárcům? Můžeme bezmezně věřit svým sexuálním partnerům?

Ať nám opět poslouží statistiky. V Americe se ročně rodí asi 2 000 nakažených dětí. Onemocnění se přenáší z matek na novorozence. Přesto se ještě dnes diskutuje, zda je etické, aby se každý pacient, který podstupuje nemocniční péči, podrobil HIV testu. To by mělo platit i pro těhotné ženy. Kdyby se totiž začaly povinně testovat maminky a pacienti, mohli by být také testováni branci, policisté, lékaři, učitelé atd. a to homosexuální loby nikdy nedovolí. Dr. Everett Koop, bývalý vládní poradce, prohlásil: Žádná jiná choroba než AIDS nebyla "ušita na míru" tak, aby zničila celé generace. Svět a jeho zodpovědní činitelé si musí uvědomit, že otázky spojené se šířením AIDS nelze řešit rozdáváním kondomů ve školách, diskotékách a na veřejných místech. Jde o zákeřnou a smrtelnou mystifikaci, za kterou platí především mladí lidé svým životem. Los Angeles deník Times uveřejnil znepokojivou informaci, že mladí homosexuálové ve věku 17-25 let vědomě ignorují nebezpečí nákazy HIV virem a opakovaně podstupují nejvyšší riziko nákazy. V časopisu "Social Science and Medicine" se dočteme, že pí. Dr. Suzan Weller-ová z lékařské fakulty v Galvestonu analyzovala 11 HIV studií. Podle jejího odhadu pouze 69% kondomů může ochránit před přenosem HIV viru, pokud partneři dodržují všechna výrobcem předepsaná pravidla. Nastoupili byste do kteréhokoliv dopravního prostředku, kdyby bylo zaručeno je na 69%, že bezpečně dorazíte na místo určení?

Znovu se ptám, proč neslyšíme pravdivé informace těch, jimž svěřujeme své životy? Je snad šíření choroby AIDS součástí plánů globální redukce obyvatelstva? Nezapomínejme, že nadnárodní mocenská manipulace obyvatelstva je vlivnější než ojedinělé varovné hlasy těch, kteří volají na poplach. Biologická válka, řízená i samovolná, se dá vést bez násilí. Ti, kdo si myslí, že zvítězí v boji za sexuální svobody, netuší, že jsou to právě oni, kdo zaplatí nejvyšší cenu. Stali se obětí klamu.

Závěrem si uveďme ještě některá fakta amerických statistik z Ústředí pro kontrolu chorob:

· V New Yorku je AIDS hlavní příčinou úmrtí žen ve věku 20-29 let.

· Epidemie HIV se šíří nejrychleji mezi ženami ve věku 15-20 let.

· -Náctiletí jsou nejvíce ohroženi. Během posledních dvou let vzrostl počet nakažených AIDS o 72%.

· Mezi americkými vysokoškoláky je 1 z 500 studentů HIV pozitivní.

· Protože má AIDS inkubační dobu až 8-13 let, dnešní dvacetiletí se nakazili jako školáci.

Dr. Robert R. Redfield je šéfem Institutu pro výzkum HIV armády Spojených států. Na otázku, co si myslí sami lékaři o spolehlivosti používání kondomů, odpovídá: "Hovořil jsem s tisíci lékařů. Na moji přímou otázku, zda jsou přesvědčeni o spolehlivosti ochrany kondomem pro pacienty, kteří jsou nakaženi ve styku s někým, kdo nakažen není, neodpověděl kladně ani jeden."

Každý, kdo se zabývá problematikou AIDS, aniž by bral v úvahu prohlášení obránců lidských práv, jehož nedílnou součástí je ochrana práv homosexuálů, pozná bezvýchodnost současných programů. Několikrát jsme naznačili, že jedinou odpovědí je stabilní manželský svazek a RODINA. Je proto víc než divné, že například na čtyřiceti stránkách Programového prohlášení české vlády z r. 1992 se slovo "rodina" nevyskytuje ani jednou. V letošním roce máte možnost tuto situaci změnit. Sledujte volební program našich stran. Každý občan musí přistupovat k volbám zodpovědně a pokud nevolí vůbec, je nepřítelem sám sobě. Pokud si myslíte, že jsme se poněkud odchýlili od duchovní podstaty našeho programu, chci říci slovy Bible:

Cílem našeho vyučování je láska z čistého srdce, z dobrého svědomí a z upřímné víry. Od toho se někteří odchýlili a dali se na prázdné řeči. Chtějí být učiteli zákona a nechápou ani svá vlastní slova ani podstatu toho, o čem s takovou jistotou mluví. Víme, že zákon je dobrý, když ho někdo užívá správně a je si vědom, že zákon není určen pro spravedlivého, nýbrž pro lidi zlé a neposlušné, bezbožné a hříšníky, pro lidi bohaprázdné a světské, pro ty, kdo vztáhnou ruku proti otci a matce, pro vrahy, smilníky, zvrhlíky, únosce, lháře, křivopřísežníky, a co se ještě příčí zdravému učení (1. list Timoteovi 1:5-10)

Věřím, že i vy, kteří tento pořad posloucháte, vidíte, kam naše společnost spěje. Budeme-li se tlačit do Evropy a do světa, aniž budeme věnovat pozornost morálnímu úpadku našeho národa a rodiny, útěcha, že jde o celosvětový problém, nám nepomůže. Budeme-li pouze držet krok se světem a přijímat nebo přejímat nemorální zákony, zahyneme.