Televize

Když jsem v prvním říjnovém pořadu začala hovořit o Organizaci spojených národů, učení Nového věku, globální výchově ve školách a o sjednocování světa a spojování církve, netušila jsem, že mi téma vydrží na celé dva měsíce. To, co se na Západě vyvíjelo během posledních desetiletí, proniklo k nám plnou silou během krátké doby. Nejmocnější medium ovlivňování a vytváření světonázoru je televize. Nepožaduje od diváka aktivní zapojení, ale stačí pasivní zírání a mozková lenost. Toto ohlupování lidstva není náhodné. Většina pedagogů pozná, které dítě tráví u televize mnoho hodin, a které není televizí odkojeno. Obzvláště děti obtížně rozeznávají fantasii a realitu. Pozná se to nejen na chování dítěte, ale i na slovní zásobě dítěte diváka a dítěte čtenáře. Mladiství dnes snad již ani nemluví, ale jen hýkají. Ne nadarmo v Americe používají výstižný výraz "televizní brambora", u nás bychom mohli říci "televizní bačkora". Nevím, zda si skutečně uvědomujeme, jak mocný je vliv televizního zpravodajství na myšlení a názory dětí i dospělých.

Televizní člověk má chabou slovní zásobu, může být mdlého rozumu, je morálně relativistický, agresivní a často se ztotožňuje s postavami fyzických supermanů a sexuálních přeborníků. Morální hodnoty člověka jsou pozvolna a soustavně podkopávány, samostatné myšlení a rozhodování je narušeno podobně jako tělesná schránka toxikomana. Morální rozklad a padlost člověka není tak očividná na jedincích, jako ve společnosti. Ještě nikdy nebyla rodina, manželství a děti tolik ohroženy jako dnes. Polovina manželství končí rozvodem, proto žijeme raději bez závazků. Bez rodinného zázemí jsou miliony dětí zabíjeny tím nejodpornějším způsobem jen proto, že je rodiče nechtějí. Byly totiž počaty mimo manželství, v nevhodný čas, nebo proto, že některé země dodržují přísnou populační kontrolu. Ročně je celosvětově provedeno asi 65 milionů potratů; za posledních 20 let toto číslo přesáhlo jednu miliardu zničených životů. A jak se k takovým masakrům staví zákonodárci? Práva žen jsou totiž natolik svatá, že potrat může být v mnoha zemích proveden kdykoliv, kdekoliv a pro jakýkoliv důvod. Kdo je zastáncem nenarozeného života? Skoro nikdo; jen pár fundamentalistů, se kterými si ochránci lidských práv a zákona snadno poradí. Tu a tam můžete vidět záběry několika desítek nebo stovek oponentů, kteří blokují potratové kliniky, každoročně několik desítek tisíc křesťanů demonstruje za život nenarozených dětí na trávníku Bílého domu.

Média šmahem odsuzují ty, kteří hájí sexuální čistotu a zdrženlivost, nebo vystupují proti masakrům dětí označením, že jde o středověké tmáře, náboženské fanatiky, militantní fundamentalisty nebo pravičácké extrémisty. Nikdo se dál neobtěžuje odhalit a vysvětlit, o co skutečně jde nejen lokálně, ale i globálně. Uvedu několik příkladů. Prezident Clinton, také věřící člověk, v červenci letošního roku znovu vetoval zákon o zákazu PBA (partil-birth abortion) - pozdní potraty částečným porodem. (The Washington Times, 21.7.1996) Tato metoda spočívá v tom, že lebka dítěte, která je již v porodním kanálu, je proražena trubicí a mozek dítěte je vycucnut jako morek kostí. Poporodní diagnóza potom říká, že se narodilo mrtvé dítě bez mozku. Současný zákon chrání život dítěte až od chvíle, kdy je hlavička dítěte mimo tělo matky. Dítě bez mozku není považováno za lidskou bytost a tím pádem odpadá etická překážka embryonální sklizně orgánů a tkání potracených dětí na zakázku. Tato legální vražda je dnes v Americe beztrestná, zatím co křesťané, kteří proti potratům protestují, jsou zatýkáni a označováni za nebezpečné fanatiky.

Uvedu další zprávu, která šokovala svět a u nás jí zatím nikdo nevěnoval pozornost. V Asii používá tradiční medicína celou řadu neobvyklých léčebných prostředků, které pocházejí z tkání a orgánů různých zvířat. Například Číňané pijí ze zdravotních důvodů hadí krev a pochutnávají si na hadím vývaru. Zákazník si vybere živého hada a před očima vidí obratného kuchtíka a léčitele, jak z hada nejdříve vyřízne srdíčko a pak vypustí krev do pohárku, který zákazník na místě vypije. To nejsou vyčtené nebo zprostředkované informace, to vše jsem viděla na vlastní oči. Není neobvyklé požívání masa a mozků opic. Pečínka z masa opic patří k vyhlášeným pochoutkám a mozek se pojídá dokonce syrový a to za živa. I kanibalové měli podobné způsoby jako dnešní lidé, kteří věří v evoluční příbuznost opice a člověka. Čínští labužníci, léčitelé a lékaři, kteří věří v léčivou moc opičího mozku, nemají větší zábrany, aby šli ještě o krok dál. V čínských nemocnicích, kde jsou prováděny statisíce potratů, nepřijde nazmar vůbec nic. Lékaři klientů a labužníci dávají přednost tělíčkům prvopočatých dětí, pokud možno mužského pohlaví. Nejhodnotnější a nejchutnější je polévkový vývar. Pokud je vám z této představy zle a považujete něco podobného za barbarství nejhoršího stupně, zamyslete se i nad naší společností. V Číně mohou skončit potracené děti v kuchyních restaurací, v Americe a mnoha dalších zemích jsou používány k fetálnímu výzkumu a u nás? Nevím, zatím je asi jen odhazujeme do kbelíku, ne proto, že jsme etičtější, ale ještě nemáme takové finanční prostředky a možnosti, které by podobný výzkum a léčebné metody umožňovaly. Dnes si může západní lékař objednat na internetu z "fetální mozkové banky" v Číně, co potřebuje pro svého klienta. Pokud si myslíte, že se fetálním výzkumem zabývají jen zvrhlíci, uvedu krátký seznam organizací, které v Americe fetální výzkum a pokusy podporují. Patří k nim prestižní Asociace Alzheimerovy choroby, Americká společnost rakoviny, Americká asociace diabetiků, Americká srdeční a plicní asociace, Epileptická nadace, Nadace proti vrozeným vadám, Národní asociace hemofiliků, Spojená nadace Parkinsonovy choroby a mnohé další vážené instituce. Kdo má právo kritizovat organizaci plánovaného rodičovství a omezovat rozvoj lékařského výzkumu? Kdo si dovoluje vystoupit proti organizaci s rozpočtem 190 milionů dolarů, která svojí existencí toto všechno umožňuje? Kdo jiný než pár pošetilých křesťanů, kteří považují za svoji povinnost hájit právo na život. Tatáž organizace plánovaného rodičovství (Dr. Uzel) pracuje na mnoha místech světa a byla ustavena i u nás. Plánované rodičovství v rámci sexuální výchovy dětí a mládeže pomáhá odstranit veškeré morální zábrany a "nepříjemné následky" nevázaného sexuálního života.

Možná, že pod tlakem tržních mechanizmů brzy zpeněžíme i my to, co zatím jen vyhazujeme. V bývalém Rusku a v Číně je tento druh podnikání na vysoké úrovni; zbytek vyspělého světa se časem přidá. Možná, že se někteří z vás ptáte, proč milující Bůh neučiní přítrž zlu, které sužuje dnešní svět. Někteří nevěřící dokonce označují Boha za původce zla. Neměli bychom spíše obdivovat Boží dobro a trpělivost s námi, že Bůh ještě nezničil lidstvo, které toto zlo páchá? Závěrem série pořadů na nepříjemné téma globalismu chci říci, že je nutné burcovat lidské svědomí, abychom si i my, bez rozdílu náboženského vyznání, viděli dál než na špičku vlastního nosu. Bude-li většina národa neinformovaná, morálně apatická, tělesně a mozkově líná, začne za nás myslet a rozhodovat někdo jiný. Dnes existuje skoro 30 tisíc nevládních organizací, které jsou koordinovány globální sítí Spojených národů, UNESCA a jim podřízených organizací, které chtějí sjednotit celý svět. Co na to říká Písmo?

Protože si nedovedli vážit pravého poznání Boha, dal je Bůh na pospas jejich zvrácené mysli, aby dělali, co se nesluší. Jsou plni nepravosti, podlosti, lakoty, špatnosti, jsou samá závist, vražda, svár, lest, zlomyslnost, jsou donašeči, pomluvači, Bohu odporní, zpupní, nadutí, chlubiví. Vymýšlejí zlé věci, neposlouchají rodiče, nemají rozum, nedovedou se s nikým snést, neznají lásku ani slitování. (Římanům 1:23- 31)