Bylo v Edenu ovoce stejné?

   Je těžké si představit, jaké by to bylo, kdybychom neupadli do hříchu. Neznáme dokonalý svět, který pro nás Bůh stvořil. Bible říká, že Bůh dovolil člověku jíst všechno ovoce kromě ovoce ze stromu vědění dobrého a zlého.

   Ovoce rychle podléhá zkáze. Rychle se kazí zvláště nesprávně utržené nebo nevhodně či příliš dlouho skladované. Výsledkem je, a všichni ho asi dobře známe, zelený nebo růžový, chuťově bezvýrazný ovocný druh nazývaný "rajská jablka". Rajčata určená na trh jsou sklízena zelená a potom jsou vystavována etylénu, aby se pěkně zbarvila do červena. Sbírána jsou nezralá, protože velmi rychle přezrají.

   Nějak cítíme, že tento stav věcí mohl být jiný v dokonalém světě. Vědci na Cornellově univerzitě vynalezli přírodní způsob, jak zpomalit proces zrání rajčat. Narazili totiž na existenci přírodního procesu, který umožňuje zralým rajčatům vydržet delší dobu. Stalo se tak díky brazilskému rajčeti. To vydrží celé týdny, i když je utrženo zralé a plné chuti. Brazilské rajče má dvakrát tolik chemikálie zabraňující přezrání než ostatní rajčata. Tato přírodní chemikálie přidaná do ostatních rajčat zdvojnásobuje jejich trvanlivost, a tak mohou být trhána zralá a chutná.

   Před hříchem měly možná tuto schopnost všechny plody. Hřích se dotýká každé části našeho života. Děkujeme Bohu, že skrze odpuštění hříchů v Ježíši Kristu má vliv hříchu na naše oddělení od Boha své hranice!


Posted by permission of "Creation Moments", Inc. P.O. Box 260, Zimmerman, MN 55398-0260.
For more information on "Creation Moments" and other ministries, write to the above address or call 1-(800)422-4253.