Zprávy z Ekvádoru - Quito 4/2000

> Milí posluchači!
Jsme po dvou letech opět na krátké dovolené v Miami. Jakmile se koncem dubna vrátíme do Quita ihned odpovím na všechnu korespondenci došlou od Vás.
Doufám, že jste všichni obdrželi nový rozvrh pro léto, který jsem Vám poslala s předstihem. Je stejný jako loňského roku a doufám, že se také stejně osvědčí a že na mne v Quitu čeká mnoho pozitivních hlášení. Jistě všichni chcete mít celou sérii QSL lístků abyste si z nich, když je slepíte, mohli uvidět nejvyšší ekvádorskou horu Chimborazo /čti Čimboraso/, která je 6,320m vysoká.

> Ekvádorec vystoupil na střechu světa, na vrchol Mont Everestu, 8 848m vysokého. Jedině soustavným výstupem na velehory, ekvádorský horolezec Iván Vallejo připravil svoje tělo a plíce tak, že je jeden z mála horolezců, kteří vystoupili na nejvyšší horu světa Mont Everest bez použití náhradního kyslíku. Když se dozvěděl, že ten den zahynuli 2 horolezci, měl veliké obavy, že to nedocílí, ale nakonec to s velikým úsilím a sebezapřením přece zvládnul.
Máme tu jaro a jistě leckdo z Vás pojede na nějaký výlet nebo dovolenou. Nezapomeňte nám poslat pohledničku. Již se na ni těšíme. Vyprošuji od Pána pro Vás pro všechny mír a radost v duši. Příště, když Pán dá, se Vám opět ozvu z Quita.

S pozdravem sestra Fialová.